torsdag 6 maj 2010

Brist på pyssel

Den här dagen blev en lååååång stadsrunda. Först kom Zung hit och vi fikade på uteplatsen. Jag gjorde mig till och fixade mintchokladkaffe, vilket jag var såå sugen på. Fluffade mjölk till mjölkskum med. Smakade skit! Kaffet var beskt och mjölken var kall.

Sedan for vi ner på stan, eller först till Tannefors och kollade in de såkallade pysselbutikerna i den här staden. Alltså Medmera hade mest barngrejer och Guns Hobbybod stank rök och hade mest inpyrda maskeraddräkter och krimskrams. Pysslar inte folk i den här staden? Vart handlar de i så fall materialet? På nätet? Utbudet i affärerna är ju en katastrof i alla fall. Minns att jag hyrde en ängeldräkt på Guns hobbybod för länge sedan. Den fullkomligt STANK cigarettrök, så jag tvättade upp den i handfatet innan jag skulle på maskeradfesten. Vattnet fick samma färg som O´boy... Efter tre sköljningar så gav jag upp och vägrade använda dräkten. Då jag påpekade detta nekade hon bestämt, med sin cigaretthostiga stämma att så hade det inte varit. Hon tvättade minsann dräkterna efter varje uthyrning. Pytt! Säger jag då. Superäckligt ju, men pärlor kan man ju köpa där. De är ju i alla fall nya. Men på Lottas design är de både snyggare och hon har ett större utbud. Men vill man pyssla annat än pärlsmycken får man nog åka och handla i en annan stad eller helt enkelt logga in på Panduro på nätet.

Sedan åkte vi in till centrum för att luncha och shoppa i några timmar. Med bestämda steg gick vi mot Ghingis khan för deras smaskiga lunchbuffé. Men de hade stängt pga flytt så vi hamnade på KINA vid filmstaden. Där reparerade de fasaden på huset. Kul att det fixas ordning i stan men jobbigt med noll i lunchro.

Med trötta ben och huvuden var det ett par timmar sedare dags för mig att möta min första intervjuperson i skolarbetet. Det gick sådär, svårt då jag var så trött och svårt ämne med bloggare. Jag själv kan inget om bloggar så är svårt veta vad man ska fråga om då. Men två intervjupersoner till med blogg så det är väl bara att lära sig... Jag har i alla fall flera sidor med anteckningar så en artikel blir det nog i alla fall! Om inte annat får jag väl tvinga med mig stackars Anders på en fika till! Man kan verkligen inte få för mycket fika. Eller?

Efter det var det middagsdags med Malin och Camilla. Mysigt att träffa dem, men vid det här laget så längtade jag mest hem till vår mjuka soffa så jag kunde få lägga upp fötterna högt. De kändes mosade. Varför blir man så trött av att gå på stan? Man gör ju inget, men jag blir alltid helt slut.

1 kommentar:

  1. Klart att man inte kan få för mycket med fika! Säg till så kör vi igen! =)

    SvaraRadera

Välkommen in till mig, tack att du tog dig tid att tassa hit! Lämna gärna en kommentar så jag vet att du varit här. Har du ingen blogg, välj anonym så ska det fungera ändå. Ha en fortsatt härlig dag!