fredag 27 november 2009

Julgodis

Åh, på tv är det efter 10 med Malou, och de gör julgodis! Smälter choklad och nougat och rostar mandelspån, för att göra några wienernougatbitar. Så gott det ser ut! Monika Ahlberg är med, det är hennes recept och hon bjöd även på några pepparkakor med lingoncremefraiche röra på. Får nästan julstämning då jag sitter här i soffan med mitt glöggte. =)

Sött och gott till kaffet. Tydlig choklad- och nougatsmak. Krämig och alldeles underbar.
100 100 g flagad mandel250 250 g nougat150 150 g mörk choklad

Gör så här
1. Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr och inte alltför het stekpanna. Ställ åt sidan.
2. Ställ en skål eller tallrik över en kastrull till hälften fylld med kokande vatten.
3. Smält nougaten i ett vattenbad.
4. Finhacka den mörka chokladen och låt den smälta ner tillsammans med nougaten i vattenbadet.
5. Blanda ner den rostade mandeln.
6. Häll upp massan i en avlång form klädd i bakplåtspapper.
7. Låt stelna och skär sedan i bitar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen in till mig, tack att du tog dig tid att tassa hit! Lämna gärna en kommentar så jag vet att du varit här. Har du ingen blogg, välj anonym så ska det fungera ändå. Ha en fortsatt härlig dag!