torsdag 26 januari 2012

Dumma käkar

Igår var jag på oral rehabilitering för första gången. Jag ska börja gå där för att få bukt med min dumma ovana att gnissla tänder och bita ihop käkarna. Problemet kommer från min nackskada, en ständig värk som kroppen försöker smita undan ifrån. På de mest dumma sätt, måste jag säga för nu är det ju värk på flera ställen.

Min bettskena är snart isärtuggad, tandläkaren kunde knappt slipa bort reporna jag gjort i den, utan att den skulle falla i bitar. Jag har en bettskena i underkäken, vilken den förra käk/tandläkaren sa jag skulle ha. Denna säger det är dumt ha den i underkäken. Grr, det har jag sagt sen jag fick denna. Eller fick ska man inte säga, de kostar flera tusen kronor.

Men nu i alla fall blir det övningar för att försöka få min käke att slappna av, som de är nu är den spänd dygnet runt. "Tänderna ska ha kontakt med varandra 17 minuter per dygn". Hahaha, det var nästan kul, på mig är det tvärtom. Är nog max 17 minuter som jag inte biter ihop.

De flesta säger "jag vet inte om jag biter ihop", när jag pratar om detta. Min gissning är att då biter du nog inte ihop, inte så det stör i alla fall. Mina käkar värker ständigt, plus alla tänder är ömma. Känns det så, då biter man nog ihop. Annars inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen in till mig, tack att du tog dig tid att tassa hit! Lämna gärna en kommentar så jag vet att du varit här. Har du ingen blogg, välj anonym så ska det fungera ändå. Ha en fortsatt härlig dag!