fredag 9 april 2010

Kostsamt med sjukvård

Det är dyrt att må dåligt. Idag har jag lagt ut 1000 kronor på att må bättre. 150 kronor i vårdcentralbesök som konstaterade bihåleinflammation och hög sänka. Penicillinkur och kortisonnässpray för det. Bara den sabla nässprayen kostade 170 kr, billigt värre. Sedan alla mina vanliga tabetter mot allergi, värk och fan och hans moster. Jisses! Så nu ligger jag i soffan och mår dåligt över att medicinen blev så dyr också. Jag som hoppades på att bli frisk nu.

På vårdcentralen var det ett par med en sjuk bebis. Så himla ilsken! Skrek som om de höll på att ha ihjäl den lilla vid provtagning i fingret. En timme innan med.. Efteråt såg det ut som ett slagfält på labbet. Russin och blodiga plåster och papperslappar över hela rummet. "Vi får nog städa här sen", sa den stackars utmattade sköterskan.

Den lilla hysteriska bebsisen hade blod utsmetat i hela pannan. Vägrade plåster också antagligen. Kom och tänka på en liten bebisbody som Cubus hade. Det stod "Här bestämmer jag" på den. Skulle varit passande på denna unge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen in till mig, tack att du tog dig tid att tassa hit! Lämna gärna en kommentar så jag vet att du varit här. Har du ingen blogg, välj anonym så ska det fungera ändå. Ha en fortsatt härlig dag!