torsdag 29 april 2010

Drama på morgonen

Idag var det drama redan påväg till skolan. På Fornåsavägen kom en häst i fullt sken på en åker. "Vi måste fånga in den!"sa Lillemor och svägde in mot gården. Deja vu mot första året då det kom lösa hundar springandes på samma väg, som hon fångade in den ena och knöla in i bilen. "Vart ska vi göra av den då, i kofferten eller?" undrade jag. Men sagt och gjort så traskade vi ur bilen och ut på åkern med varsitt koppel i handen. Spåren var lätt att förlja förbi en gård och rätt ut på åkern. Men vart är hästen undrade vi? Så snabb den måste varit, tala om att kuta som en blådåre rätt ut bara. I fjärran lååååångt bort såg jag en skuggig gestalt. "Är det en älg", undrade gubben som bodde på gården. Han kom ut och undrade vad vi höll på med antagligen. Lär ju knappt hunnit se hästen när de blåste förbi i 180. Hästen var nu redan på nästa gård så vi gav upp och ringde polisen som lovade att skicka ut en bil och leta efter hästen.

Väl i skolan var det föreläsning med Gert Dahlin, en trevlig journalist från MvT. Han hade bara positivt att säga om yrket. Till skillnad från den senaste föreläsaren Ulf Thorgren, som nästan avrådde oss från att börja jobba med det alls. "Alla journalister får hjärtinfarkt och dör", var hans filosofi. Nu hade han jobbat länge inom yrket så han var väl less.. Gert var i allafall en solstråle som vi skulle behövt som föreläsare tidigare. Allt positivt är bra för vår lilla klass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen in till mig, tack att du tog dig tid att tassa hit! Lämna gärna en kommentar så jag vet att du varit här. Har du ingen blogg, välj anonym så ska det fungera ändå. Ha en fortsatt härlig dag!