lördag 15 augusti 2009

Hemma igen


Mysiga gränder inne i gamla delen av ChaniaUtsikten från vår balkong...

Den blå lagunen Balos, vattnet var precis som på vykort.... underbart
Inne i Chania

Utanför vårat hotell, RelaxAtt lämna underbara Kreta, med alla blommor, palmer och det sammetslena turkosa vattnet var oerhört deppigt. Vi har haft en helt underbar vecka där med sol, bad och shopping! Mina 3 favorit sysselsättningar, hihi. Vi bodde i ett lägenhetshotell i Aghia Marina, som låg cirka 9 kilometer utanför Chania. Dagarna spenderades mest på stranden, och kvällarna inne i Chania oftast. Vi hann också med en båttur till en ö som hette Gramboussa och en blå lagun som var helt sagolik. Maten är ju så god också, alla grönsaker och frukter smakar så himla mycket mera där. Är väl för att det fått mogna klart i solen och inte fraktats flera hundra mil innan det är moget. Vi kände att en vecka var lite kort tid för att hinna se det vi ville se, så nästa gång får det nog bli en längre resa.

Det enda negativa är väl att vi fick korsa en väg full med trafikdårar varje gång vi skulle till stranden. Det var helt sanslöst, grekerna kör verkligen inte som vi gör. Det bara yr folk, katter och vespor runt bilarna som far förbi i 180 på smala vägar. Busschaufförerna struntade också fullkomligt i att det finns regler och skyltar att följa, det är bara att tuta och köra.

Då vi klev av planet i det gråa Norrköping så vräkte regnet ner, det regnade inte dåligt. Men det var nog tur att vi inte kom lite tidigare för det hade haglat så mycket att det låg vita drivor kvar utmed E4:an! Alltså det såg inte riktigt klokt ut, som snö mitt i augusti! Huuu!! Jag längtar tillbaka till solen och havet redan..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen in till mig, tack att du tog dig tid att tassa hit! Lämna gärna en kommentar så jag vet att du varit här. Har du ingen blogg, välj anonym så ska det fungera ändå. Ha en fortsatt härlig dag!