onsdag 9 juni 2010

Uppdrag granskning om vestibulit

Väldigt intressant ämne idag på Uppdrag granskning. Det handlade om Vestibulit, är nog första gången jag hör det på teve. Ialla fall ett längre inslag sådär. De pratade om hur felbehandlade alla kvinnor med den diagnosen blir, vilket stämmer väldigt bra. Här i Linköping där de ska vara "experter" gör det precis så fel som de påpekade från Danderyd sjukhus. "På med alla salvor som finns och hem med dig, jänta. Det är svamp du har", Ungefär så låter det. Så behandlas massa kvinnor för svamp vilket i sin tur förvärrar smärtan. Hoppas att alla de läkare som någonsin gjort så, såg programmet och skäms hemma i tevesoffan.

Tydligen ska man bo i Stockholm eller Norrland för att bli tagen på allvar i ämnet. Det värsta av allt är att där de fanns folk som verkligen hjälper dessa tjejer, de har anordnat stödgrupper på egen fri vilja, eldsjälar som vill se en förändring. Vad händer då de slutar? Så sjukt, vilket jävla samhälle vi lever i. Bloggaren Hanna Fridén var med och hade väldigt bra åsikter. Ska bli intressant att se om Socialstyrelsen uppmärksammar detta nu då? Problemet har ju bara ignorerats i snart 20 års tid. Minst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen in till mig, tack att du tog dig tid att tassa hit! Lämna gärna en kommentar så jag vet att du varit här. Har du ingen blogg, välj anonym så ska det fungera ändå. Ha en fortsatt härlig dag!