tisdag 3 augusti 2010

Loppisrundor i Norrland och ljuvlig persikopaj

Deras inglasade uterum med alla blommor och spetsgardiner är helt underbart mysigt! Påminner om Fläkterbo med frodig grönska utanför.
Svärföräldrarnas hus från framsidan, mysigt med alla vinklar och vrår.

Här är ett café i ett växthus, Jämt-Tinas havtorn. Där köpte vi te och gele med just havtorn


Inne i växthuset, ångrar att vi inte fikade där. Men det hade bara öppet på söndagar och då öste regnet ner.

Peter och Humle, familjens lilla deppiga pudel

Byggnader som denna är vanligt, just denna var vid auktionen vi var på


Nu är vi hemma efter en vecka i Norrland. Eller Östersund närmare bestämt, vi hälsade på hos svärmor och svärfar. En nätt tur på över 70 mil, enkel resa... På vägen upp åkte vi inne i landet, först lämna katterna hos "mormor och morfar" i Vadstena, sedan Örebro, Askersund osv. Himla tråkig väg! Höll på få spader innan vi var framme, 12 timmar senare. Men då hade vi hunnit med både lunch, middag och några loppisar också. Mysigt med loppis utmed vägen sådär, men ofta står det bara loppis och en pil. Hur långt in det är på vägen är en överraskning, vore bättre om det alltid stod hur långt in är det. Ska man åka så långt som vi skulle, så är varenda överflödig mil ovälkommen.

Väl framme bodde vi i Peters föräldrars husvagn, för huset var ganska fullbelamrat av syskon med respektive, barn och hund. Tillochmed en morbror med barn hade knölat in sig där. (tur det inte var alla morbröderna) Det kändes precis som semestrarna då jag var liten. Vi gick med våra nesessärer fram och tillbaka från vagnen in till huset för dusch och tandborstning. Även regnsmattrandet mot husvagnstaket var detsamma som förr!
Blir rätt så bortskämd där av lilla svärmor. Frukostbuffe uppdukad varje morgon med både hembakat bröd, nykokta ägg, olika pålägg, yoghurt och juicer. Likadant på middagen och de tillhörande efterrättspajerna/marängswisserna.. Hon gör världens godaste paj fylld med persikor och en fluffig creme fraice kräm. Måste få receptet på den! Dagen efter var det en ananaspaj med en botten som smakade kolakakor! Blir som en boll av att bo där, men gott är det..

Vi har varit på massa loppis och antikaffärer där uppe. Tillochmed hunnit gå på en auktion. Det är något vi måste kolla vidare på, för där går det göra fynd! Alltså gamla fina möbler gick loss för allt mellan 20 till 300 kronor! Och då talar vi om rejäla skåp och bord. Typiskt då man sitter där med över 70 mil hem, utan dragkrok eller släpvagn.. Gråter inombords, det fanns såå fina gamla saker och givetvis en snirklig, gammal kökssoffa, precis en sådan som vi letat efter.

På loppisarna var det varierande priser, koppar och fat var dyrare än här hemma, sådana blå som vi samlar på kostade runt 60-80 kronor. De kostar 10-20 här hemma. Medans möbler var billigare. Fanns lite annat än här hemma med, som gamla symaskinsbord för 2-300 kronor och hattaskar, gamla radios och underbara hästvagnar.

Fast det är inte bara loppis vi sprungit på, det var Storsjöyran under tiden vi var där så staden var full av folk och marknadsstånd. Mysigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen in till mig, tack att du tog dig tid att tassa hit! Lämna gärna en kommentar så jag vet att du varit här. Har du ingen blogg, välj anonym så ska det fungera ändå. Ha en fortsatt härlig dag!