torsdag 26 april 2012

Lakritspannacotta

I tisdags var jag på en lakritsprovning med jobbet. Vi fick prova allt från lakritsrot, till rålakrits och lakrits med chili. Godast ändå var en pannacotta smaksatt med lakrits, så gott!
Lakrits växer vilt som ett ogräs och det är själva rötterna som man använder till både godis, medicin och förr som tandborste på grund av sin renande verkan. Den har använts som medicinsk proukt i över 4 000 år! I Egypten skickades roten med rötterna i graven.


Lakritspannacotta

4 dl grädde
2,5 msk socker
1-2 msk lakritspulver
1,5 gelatinblad

Koka upp hälften av grädden, socker och lakritspulver. Vispa så pulver löser sig, häll sedan i resten av grädden och fortsätt koka upp.

Blötlägg gelantinet i minst 5 minuter i kallt vatten. Ta bort grädden från plattan då den kokat upp, rör ner gelantinet så det löser sig.

Häll upp i portionsformar och ställ i kylen i ett par timmar.

Garnera med färska hallon, eller frysta som du rör ihop till en sås. Kanske med lite chili i?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen in till mig, tack att du tog dig tid att tassa hit! Lämna gärna en kommentar så jag vet att du varit här. Har du ingen blogg, välj anonym så ska det fungera ändå. Ha en fortsatt härlig dag!