torsdag 13 januari 2011

Inställda tåg - deja vu

I dag var det verkligen en deja vu- känsla som spred sig på morgonen. Påväg till Mjölby så var pendeln inställd, taa da! Precis som förra vintern då jag pendlade dit mellan januari, till mars. Blev en flashback, nu är vi tillbaka på praktik år 2010.
När jag kommer till station så står det X2000 Malmö, klockan 08.00 på avgående tåg. På samma sida som pendeln skulle åka till Mjölby 07.50. Hmm, går in och läser på avgående/inkommande tåg. Där står inkommande tåg mot Mjöbly, 07.46. Avgående 07.50 inställt. Ingen förklaring eller nåt. Avgångarna efter, samma visa. Inkommande men icke avgående. Men mot Norrköping gick samtliga! Hur kommer det sig? Kan ju inte vara mer snö på spåren till Mjölby eller?
Det var bara att sätta sig på en buss och krångla dit istället. "Ersättnings buss till Mjölby avgår från D2", skrålar det nu i högtalaren. Vart är det? Men alla vana resenärer springer bort mot fjärrbussarna, så det är bara att älga med. Men det gick förhållandevis snabbt i alla fall. Bussen gasa upp på motorvägen och stannade inte någonstans. Var framme i Mjölby vid halv 9 i alla fall, bara en kvart sen. Bättre än förra året, då kunde det handla om en timme sen. Måste ge en eloge till Östgötatrafiken för att de fått vanan inne att styra upp kaoset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen in till mig, tack att du tog dig tid att tassa hit! Lämna gärna en kommentar så jag vet att du varit här. Har du ingen blogg, välj anonym så ska det fungera ändå. Ha en fortsatt härlig dag!