söndag 14 november 2010

Chocolate fudge

På grund av jobb så har vi inte firat farsdag idag. Men sambon hade fixat en smarrig middag till oss två ändå. Nåt gott kött som smälte i munnen, potatisgratäng och bearnanisesås. Mumsigt värre och väldigt mättande. Icas färdiga gratäng var det, bara hälla i en form, på med riven ost och skjuts in i ugnen. Gott och smidigt!

Till efterrätt gjorde vi marängsviss, blev inspirerade av Leilas home delivery hemma hos Erik och Mackan, som gick på repris idag. Hallon, banan, vispad grädde och glass. Och så maränger då förstås.. Vi hade ingen chokladsås så rotade fram Leilas bok Guldkant på vardagen, och gjorde en variant på hennes ginger fudge. Jösses amalia så jävla gott det blev!!! Hade inte alla ingredienser så ändrade lite smått. Vi använde:

1 dl mjölk
1 dl grädde
1 dl råsocker
1 msk smör
150 g mörk choklad
I originalreceptet skulle det vara farinsocker istället för råsocker, mjölkchoklad istället för mörk choklad och 1 tsk malen ingefära. Men våran variant var så himla god så den rekomenderas varmt. Hällde den dessutom något avsvalnad på glassen så det smälte underbart tilsammans. Receptet är till fyra potioner så gjorde halva... Glufs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen in till mig, tack att du tog dig tid att tassa hit! Lämna gärna en kommentar så jag vet att du varit här. Har du ingen blogg, välj anonym så ska det fungera ändå. Ha en fortsatt härlig dag!