onsdag 3 oktober 2012

Glutenfria goda mandelskorpor

Idag har jag varit lite pysslig med både målandet och bakat mandelskorpor. De är förföriskt goda, här kommer receptet om någon vill prova. Nu bakar ju jag glutenfritt, men det går säkert byta ut den glutenfria mjölmixen mot vanligt mjöl.


75 gram smör eller margarin
3/4 dl socker (jag använde råsocker, det gick också bra)
1 ägg
1/2 dl sötmandel, grovt hackad
1/2 tsk bakpulver
3 1/2 deciliter glutenfri mjölmix (jag använde Fixax, men receptet är gjort av Semper)

Rör fett och socker poröst. Blanda ner övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg. Dela klumpen i två delar som rullas ut till längder. Dessa läggs på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 225 grader, cirka 10 minuter. Låt svalna något och skär längderna på snedden i cirka två centimeter breda bitar. Rosta skorporna i 225 grader i cirka fem minuter. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen in till mig, tack att du tog dig tid att tassa hit! Lämna gärna en kommentar så jag vet att du varit här. Har du ingen blogg, välj anonym så ska det fungera ändå. Ha en fortsatt härlig dag!