tisdag 12 juni 2012

Glutenfritt Yogibröd

Jag har hittat ett spännande recept på glutenfritt bröd i tidningen Ica Buffé. Detta ska jag testa någon dag :-)

Ingredienser
1/2 paket jäst (à 50 g)
2 tsk honung
6 dl ljummet vatten
7 dl hirs- eller boveteflingor
1 1/2 dl finhackade, torkade aprikoser
600 g kokt, skalad, kall sötpotatis
5 dl vatten
4 dl solrosfrön
2 dl linfrön
1 1/2 dl sesamfrön (ev extra att strö över)
5 dl boveteflingor
6 dl majsmjöl
3 tsk stötta fänkålsfrön
1 msk salt
3 msk olivolja

Gör så här
Smula jästen och rör ut med honung och vatten.
Tillsätt hirs- eller boveteflingor. Låt stå ca 1 timme i rumstemperatur i plastad bunke.
Lägg allt i en degblandare och tillsätt övriga ingredienser (mosa sötpotatisen innan). Kör ca 10 minuter på medelhastighet.
Sätt ugnen på 100°C.
Fördela smeten i smorda brödformar (à 1 1/2 liter). Grädda bröden 50 minuter.
Pensla bröden med olja och strö ev över sesamfrön.
Höj därefter ugnsvärmen till 175°C och grädda ytterligare 40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen in till mig, tack att du tog dig tid att tassa hit! Lämna gärna en kommentar så jag vet att du varit här. Har du ingen blogg, välj anonym så ska det fungera ändå. Ha en fortsatt härlig dag!