lördag 12 december 2009

Pepparkakshus

Såhär tjusigt finns det vissa som kan göra. De måste vara proffessorer inom området?? Det vi gör ser ut som en unge på lekis gjort...
Bilder från photobucket

Köpte en byggsats till pepparkakshus igår. Tänkte fuska lite iår då det gick åt skogen förra året då Peter och jag försökte baka egna delar. Mall och allt hade vi och köpt deg, men då vi gräddade kakhelveterna så blev de alldeles sneda och passade inte ihop alls. Tillräga på allt så stod det i det receptet vi använde då att man kunde sätta ihop delarna med kristyr, för att slippa smälta socker och bränna ihjäl sig på det. Men det går inte att använda något annat än smält socker, kristyren blir inte tillräckligt klibbig för att fästa ihop skiten.

Så iår blir det färdiga husdelar (20 kronor på ikea) och socker eller rent av lim att fästa ihop det med. I år ska det banne mig bli ett hus av det hela!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen in till mig, tack att du tog dig tid att tassa hit! Lämna gärna en kommentar så jag vet att du varit här. Har du ingen blogg, välj anonym så ska det fungera ändå. Ha en fortsatt härlig dag!