Igår kväll hade vi after work och gjorde julgodis. Efter en god och värmande paprikasoppa, var det dags att sätta fart och smälta choklad, hacka nötter, kola och klippa marschmallows. Här är Madeleine och Pernilla i full färd med att rulla chokkladtryfflar som sedan rullades i en smarrig blandning av kakao, råsocker och kardemumma
De fick olika form, det är inte alldeles lätt att rulla tryfflar med smör i. Det är ganska hård smet.. De såg mest ut som älglortar eller köttbullar då vi var klara. (Kanske är tur att vi inte säljer hemmagjorda tryfflar och praliner i butiken)
Såhär fin blir man av att rulla dom små bollarna
Vi gjorde marsipanfigurer och så blev det tävling vem som gjort finast gris. Visst blev de svinsnygga allihop? ;-)
Jag gjorde musgrisen till vänster ocn en "ros" som mest ser ut som en ful pensé
Det blev Rocky Road, marsipanfigurer och kardemumma/chokladtryfflar som fick följa med oss alla hem. Vi gjorde en slags kolafudge med, som fick stanna där på stelning över natten
Vilken mysig aw ni hade. Jag tycker att tryfflarna såg smarriga ut. Älskar kardemumma så det receptet får du gärna dela med dig av.
SvaraRaderaHa en skön helg
Kram Karin