Ett underbart gott julgodis är hemmagjord wienernougat. Jag har gjort denna i flera år nu, efter att ha sett Monica Ahlberg göra den på teve.
100 g flagad mandel
250 g nougat
150 g mörk choklad
Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr och inte alltför het stekpanna. Ställ åt sidan.
Smält nougaten i ett vattenbad.
Finhacka den mörka chokladen och låt den smälta ner tillsammans med nougaten i vattenbadet.
Blanda ner den rostade mandeln.
Häll upp massan i en avlång form klädd i bakplåtspapper.
Låt stelna och skär sedan i bitar.
Leilas Rocky Road har också blivit ett smarrigt inslag på julen.
600 g mörk kvalitetschoklad 70 %, jag har använt Valrhonas Manjari och Guanaja. Det är ett tips att ta en god choklad, annars kan godiset bli lite bittert.
2 påsar dumlekola
2 nävar minimarshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter (detta har jag missat, brukar ta vanlig mandel)
Smält chokladen på låg värme i vattenbad
Blanda samtliga ingredienser.
Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.
När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.
Va goda saker...Mums.
SvaraRaderaTittar också in och önskar dig ett gott slut och ett riktigt GOTT NYTT ÅR...♥
Kramar Maria