fredag 31 augusti 2012

Man kan ju alltid drömma...

http://www.blocket.se/stockholm/Riddargatan_29_B_42383447.htm
Bloggerskan Blondinbella säljer sin lägenhet. Skulle passa perfekt för mig och mina små gryn. Gå in på länken och titta vettja..

Sagoskor för Disney

Titta vilka underbara sagoskor som Christian Loubotin gjort för Disneys räkning. Askungens bal nästa? Åh om man ändå kunde gå på sådana höga klackar....
Bild lånad från Disney Sverige, Facebook.

torsdag 30 augusti 2012

Sagolika araber

Förra veckan träffade jag denna underbara skapelse ute på jobb. Så himla roligt att få se en så välskött och fulländad arab, som bara är ett år. Inga revben eller rufsig päls på dem inte.


En kreativ man

Häromdagen träffade jag en duktig musiker i Finspång, Kurt Spjuth. Men han är även en duktig konstnär. Eller vad sägs om dessa tavlor?


Den understa är bara underbar. Den hade han målat av en annan tavla, en konstnär som jag just nu inte minns namnet på. Så fint!

onsdag 29 augusti 2012

Söderskogens konung - Personligt på www.vt.se - Västerviks-Tidningen - Nyheter Västervik Gamleby Ankarsrum

Söderskogens konung - Personligt på www.vt.se - Västerviks-Tidningen - Nyheter Västervik Gamleby Ankarsrum

Hihi, kul att mina texter fortsätter dyka upp även på den tidningen. Idag damp det ner en tidning i brevlådan med min bokrecension med. Kul

HTC- ger fler gråa hår

Haha! Så himla bra annons från Blocket. Precis sådär är det att ha en HTC Wildfire S. Min telefonjävel ringer dessutom upp andra personer, mitt i ett samta. Helt plötsligt är det nån annan person i luren... Scary.

tisdag 28 augusti 2012

Buck - Official Trailer [HD]


"The horse is a mirror to your soul. Sometimes you don´t like what you se. Sometimes you do."

Sidenlena fötter i söta tofflor

Igår fick jag äntligen träffa lilla Frank. Klaras ögonsten som hunnit bli tre månader alla redan. Så himla söt och så len! Helt otroligt hur lena bebisar är, tänk att ha sånt skinn? Sidenlena fötter :-) På bilden har han tofflor som han fått av tant Pernilla *mig*, med Tiger. Så sött! Bild lånad från Bullmammas Facebook.

The horsewhisperer

Ikväll var det ett väldigt intressant program på teven. Det handlade om Buck Brannaman. En riktig hästkarl som verkligen kunde prata med hästar.

Buck blev misshandlad av sin pappa under sin uppväxt och tydde sig allt mer till hästarna. Han lärde sig konversera med dem på ett helt otroligt sätt.

lördag 25 augusti 2012

Filmkväll

Filmmys ikväll, med en liten gosig Pixie i ena armhålan :-)

Mjuka duntassar

Sol, hästar och äpplen

Idag blev det en liten ridtur, mysigt

Linda på sin "araben"

Dumma ryttare, vad ska vi ut i diket för, undrade Trasan. Men titta här, det växer goda äpplen i trädet!


Mina gryn

Busan är väldigt förtjust i en liten korgstol som jag hade som barn :-) Så sött, nu sitter min "bebis" där i

Lite kvällstvätt :-) Vilken stil hon har, lilla Pixie

Rix Fm Festival

Igår efter jobbet var jag en sväng på Rix Fm festival. Jag hade tyvärr bara mobilen att ta bilder med och vi stod ganska långt bak. Molly Sandén, Ulrik Munther, Olle Muhrs, Daniel Lindgren med flera rockade loss på scenen. Ett roligt inslag bland matförsäljarna var våffla på pinne. Ett våffelhjärta på en glasspinne, såg ut som en hjärtklubba. Så sött!

Correns fotograf Mia, jobbade på bra

Tesa och hennes lilla dotter Tilda var med där

Rörigt sovrum

Började möblera om här hemma, inte bra alls. Börjas de på ett ställe fortsätter det, tala om dominoeffekt. Först skulle jag bara flytta sängen, nu är hela sovrummet ändrat. Om det blev till det bättre vet jag inte heller... Någon som vill köpa en crosstrainer?

Grejen är den att sängen är gjord av en gammal snirklig kökssoffa med ett väldigt fint krön på. Då vill jag ju att det ska synas då man tittar in i sovrummet och inte från sidan som det var innan. Nu syns det med då blev resten av sakerna därinne överflödiga. Hm...

onsdag 22 augusti 2012

Cornelis Vreeswijk - orginalsång Cecilia Lind


Ikväll har Pixie och jag legat sked i soffan och myst. Hon sov och jag tittade på filmen Cornelis, som handlade om trubadurens liv. Så hemskt! Så himla destruktiv han var, det hade jag inte en aning om. Inte att han dog när han var 50 år, på grund av levertumörer och illa skött diabetes heller. Lite seg film ,men bra och den gav en väldigt beskrivande bild av hans liv.

Bussresenärer

Idag känns det som höst nästan, imorse var det helt dimmigt ute. Nu är det en helt annan temperatur ute än det var förra veckans, härliga varma dagar. Det som är positivt med hösten är ju alla fina höstfärger, både på kläder och ute i naturen. Nu då jag arbetar i Finspång, under några veckor så åker jag buss. Det roliga med bussåkandet är människorna som också pendlar varje dag. Det är samma trötta skepnader vid busshållsplatsen varje morgon. En gråhårig man berättade att han pendlat till Finspång med buss i 20 år. Tänk, två timmar per dag i 20 år. Det blir några mil det.

En person som fångat mitt intresse är en ung kvinna. Hon har kort lockigt hår i en page, väldigt smal och hårt sminkad. Varje dag läser hon en bok på ryska. Hon hinner knappt sätta sig i bussen, förrän fötterna är uppe på sätet och den tegelstenstjocka boken är uppe. Undrar vad det är för bok? Är den så pass bra eller gillar hon bara att läsa. Kan hon svenska tro? Snart måste jag nog fråga. Hon kommer tro att jag är helt knäpp..

söndag 19 augusti 2012

Smultron, fina tavlor och medeltid

Här kommer mera bilder från våra dagar i Vadstena i helgen

Lite glass med smultron är ju aldrig fel

Det räckte även till frukostfilen

Kan nästan tro att de små grynen läst boken "Dewey - bibliotekskatten". I alla fall förvandlades de till två bokmalar i helgen, som gärna tillbringade tid i bokhyllan.



Flera nya fina tavlor fanns det i ateljen.



Mamma har nog blivit inspirerad av klosterlivet i staden

Denna söta lilla babouska har mina föräldrar hittat på en loppis, titta vilket sött ansikte.

Det var medeltidsmarknad, så inne i Vadstena vimlade det av sköna möer, hästar och gycklare.


En sådan rosa retrovespa skulle jag vilja ha <3



På kvällen var det dags för fika på altanen, med tända ljus.


Så mysigt att kunna få vara ute

I helgen packade jag med mina små gryn och åkte till Vadstena. Nu skulle vi sola, bada och få njuta ute. Vädret denna vecka har ju varit så skönt. Men det blev inget badande, för hela lördagen regnade det. Men lite utemys blev det ändå...

Jag trivs även inne på altanen säger Busan, för där fick jag vara lös. Jippi :-) Glad tjej

Så himla härligt med en trädgård och fina blommor

Det växte plommon, smultron och amerikanska blåbär i trädgården där. Mums!

Så skönt att få tassa omkring på gräset


Min hortensia, den trivs mycket bättre i Vadstena än den någonsin gjorde i min rabatt vid de förra lägenheten...

En liten handmålad ängel vaktade i en av rabatterna

Oj vilka fina färger, säger Busan

Pixie klättrade i träd, snabb som en vessla

Busan höll sig på marken, den här busken som såg lite höstig ut, gillade hon massor. "Det är samma färger som mig", säger hon.

Vackra påfågelfjärilar trivdes på blommorna

torsdag 16 augusti 2012

Balkongmys

Ikväll var söta Malin här, vi satt på balkongen och åt varma mackor med kantareller på och drack ett glas vin. Pixie var med såklart och åt upp min ost på min macka. Denna gång vågade hon även sitta hos Malin, det är första gången.

Ett mysigt jobb


En så söt och alldeles len tibbis fick jag hälsa på idag, då jag var ute på ett jobb på en fin ridskola.

En smart idé att plantera lavendel i en stubbe

En väldigt fin häst som de red på