lördag 30 juli 2011

Gregorian - the moment of peace

Lägenhet bytes i Linköping

Härlig uteplats, innergården i bakgrunden
Jag behöver få tag på en mindre lägenhet, gärna en större etta eller en tvåa. Helst med balkong eller uteplats. Maxhyra cirka 4 500 kronor i månaden.

Jag har en trea i Gottfridsberg, med en underbar uteplats mot på en välskött innergård. Perfekt för barnfamilj eller någon som gillar lugn och ro, plus närhet till grönområden. Lägenheten är 82 kvadrat och kostar 5 931 kronor i månaden. 15 minuters promenad så är man på Stora torget, mao ganska centralt.

Bloppis

Små hyllor med decoupage och text, 100 kr styck, eller 150 för båda 2.
Lampskärm med decoupage, skrift och syrén på ena sidan, 75 kr.

Spegelbyra säljes, gammal cremevit modell. 1 500 kronor.

fredag 29 juli 2011

Fredagsmys för de små

Sitter ute och bloggar nu, klockan närmar sig tio och mörkret kommer. Men flickorna har så himla roligt ute på gräsmattan, de far som små ulltussar med pälsen fladdrandes. Vad de jagar syns inte, men antar det är små insekter. Ser så roligt ut då de hoppar som små kaniner, studsar fram. Båda två ser helt fluffiga ut nu, mer än vanligt. Lite fredagsmys efter en ensam vecka för de små liven.

Grannarna har stora vackra liljor som sprider en underbar doft. I vanliga fall luktar det mest då man går förbi precis, men nu på kvällen kommer ljuvliga dofter med vinden. Härliga sommar...

Mysigt

Igår var en såndär superrolig jobbdag. Marknad på förmiddagen och örtguidning på kvällen. Känns inte direkt att det är jobbdag då, mer semestermys.

Fin blomaffär





onsdag 27 juli 2011

Mysigt ute nu

Hortensian är maffig och fin, blommat tjusigt i veckor nu
Dahlian med
och grannens solrosor är såhär stora redan

Blommor i håret

I dag blev det kattmys på gräset då jag kom hem. Marika och Vinston kom
Centrera
Vi roade oss med att pynta katterna med blommor, så gulligt
Busan är alltid söt som socker, både med och utan blommor

Söt lägenhet

Denna oerhört söta lägenhet finns på uthyres, i Norrköping. Tyvärr måste man vara rök, djur och festfri. Rök och festfri går ju men djurfri? Buhu! Men så gulligt!

tisdag 26 juli 2011

Underbara hem

I dag har jag varit ute på ett trevligt jobb. Träffade en prästfamilj i Västra Harg, och de bodde i en underbar oas. Stort hus med en veranda ner mot sjön, snickarglädje och äppleträd. Lugnet infann sig så fort jag kom dit, precis som det var i Fläkterbo. Vissa platser känns bara så rätt. Det är nog åt det hållet jag ska bo, inte mitt i staden med skräniga grannar. Sedan hur många har en spegelblank sjö som närmsta granne? På en gård innan denna hade de också en sjö eller damm precis på tomten, med en vit knölsvan som flöt fram över sjön. Ser ut som på vykort. Undrar om de som bor såhär vet om hur lyckliga de är? Nu gjorde prästfamiljen det, som tur är..

fredag 22 juli 2011

Nytt jobb

Jag har i alla fall fått ett journalistvikariat nu, sex månader i Finspång. Börjar 15 augusti. Det känns bra, kul att inte precis allt rasar samman. Framförallt kul att de ringer och frågar mig om jag vill jobba, slippa söka jobb och tjata.

torsdag 21 juli 2011

Grillmys i lördags

Hallon-vaniljdrink med jordgubbar
Busan blev kär i Cissis kompis Nicklas, han blev nog lite förtjust tillbaka med...
Fredrik var glad
Så mysigt med söta Cissi hemma på besök, saknar redan!

Mys med flickorna

I dag ska det verkligen bli skönt att komma hem och gosa med mjuka kinder och duniga magar





Vad är det för fel på hyresvärdarna?

Att leta bostad i Linköping är ju rejäl magsårsvarning på. Först gav jag mig in på lägenhetsbyte. se, där får man lägga upp sin lya med sina önskemål om annan lya så plockar sidan fram passande bostäder. Där hittade jag en mysig vindsvåning på ett så kallat triangelbyte. Alltså jag ville ha den, hon ville ha en annan lägenhet och den tredje familjen ville ha min. Men problemet var att en fjärde person var inblandad, och han tog den framför nosen på mig. Grr!

Så nu terroriserar jag privata hyresvärdar, utan resultat för alla är på semester. Fast idag fick jag tag på Axel Karlsson fastigheter, eller rättare sagt jag råkade ringa hem till dom. Detta efter att ingen svarat på deras kontor på flera veckor. Då svarar en sur tant att då man ringer från skyddat nummer uppskattas inte. Jag fann mig inte i att säga att förlåt jag jobbar och ringer därifrån... Så de hade minsann ingen lya och världens kö på små lägenheter. Det roliga är att jag vet att de inte har kösystem då min kompis Cissi bott hos dom... Så bara för jag ringde från jobbet med skyddat nummer, så har de inga bostäder alls, på flera år!

måndag 18 juli 2011

Grilltajm

Helgen svischa förbi i 190. I lördags grillade Cissi och jag, tillsammans med Fredrik och Cissis kompis Nicklas. Sedan kom även Carina förbi en sväng lite senare, supermysigt. Vi la nog hela Gottfridsberg i rökridå tyvärr, då kolet bråkades en hel del. Luktade kol och tändvätska i källaren till och med...

Busan hade så stora ögon så de täckte hennes lilla ansikte helt. Gillade Nicklas gjorde hon dock, och satt där så fint. Någon mojito blev det dock inte då jag till min förtret upptäckte att våran rom var slut. Grr! Men hallonvaniljtjofräs gjorde vi.

Sedan gick vi ner till stan för att sitta på uteservering, vilket inte var någon hit. Alla som satt där var typ antingen 18 år eller runt 50 och helt desperata. Samma på Harrys. På nedre plan där var det bara utländska folk, och på över plan var det schlager och hysteriska 50 plussare. Suck. Det är bara att inse att det går inte gå ut längre.

lördag 16 juli 2011

Nu ryker myntan!

Plockar och fixar ordning, ikväll kommer Cissi hit från Avesta! Mysigt. Då ska vi grilla och dricka mojitos av myntan som äntligen växt till sig i rabatten. Men även fast ja plockat hela dagen ser de rörigt ut, men beror på alla satans möbler som står överallt, grr! Men nu är det i alla fall mindre katthår, kanske. Linda var här förut med Azrael så både hon och Pixie har hängt i träd som två ostbågar. Ser ju för roligt ut! De verkar ha kul med. Bra att de dampar av sig lite, så det blir lugn och ro sedan.

fredag 15 juli 2011

Chris Medina - What Are Words

Så himla bra den här är! Sorgligt med hans supersöta flickvän som råkar ut för en bilolycka... Tänkvärt verkligen.

Snäll granne

Idag fick jag ett presentkort, 40 kronor på blommor av en granne. För att hon fick låna mitt paraply då hon skulle hämta pizza mitt i en störtskur. Vad roligt! Den gäller på Systrarna Grön, som är den mysigaste blomaffären i den här stan!

Ikväll har jag städat så söta Cissi inte får allergianfall då hon kommer hit imorgon. Men golven får vänta tills imorgon, annars är de lika håriga på en gång direkt. Lurviga katter är för söta, men vad de fäller och drar in smuts från rabatten! Suck. Borde dammsuga varje dag om det skulle vara fräscht.

Missa vindsvåningen

I går ringde de om vindsvåningen jag tittade på i tisdags. Fast jag hade tills idag på mig att fundera så tog någon annan, som tittat på lägenheten tidigare tog den igår. Hopplöst. Nog för jag inte bestämt mig ännu, men nu känns det väldigt b att jag inte tog den. Anledningen att jag tvekade var ju att det var så liten balkong, kändes lite klaustrofobiskt i jämförelse med vår enorma uteplats vi har idag. Men men, det går väl flera tåg, var nog inte meningen jag skulle ha den kanske. Det går lite för snabbt allting, hinner inte med i tanken, först nu börjar jag vänja mig i tanken på att flytta. I tisdags var jag inte riktigt där än.

torsdag 14 juli 2011

Bra tester för lilla Busan

I dag har Busan varit på återbesök och tagit prover, som visade bra resultat! Så skönt, då har hon inte fipp (virussjukdom från uppfödare) som veterinär misstänkte. Nu är det bara avvakta och se om hon får fler krampanfall. Får hon flera ska vi ringa igen, annars upplevde de henne som frisk.

onsdag 13 juli 2011

Bloppis

Möbler säljes pga flytt. Indisk matgrupp, bord och 4 stolar, 2 000 kr
Utemöbelgrupp blåmålad "Hillerstorp", med dynor till, 800 kr
Skinnsoffa med reclainerstol i båda ändarna. Lite sliten mellan ena dynan, 1 500 kr.
Gammal bild, ser ruskigt ut...

tisdag 12 juli 2011

Svårt val

I dag tittade jag på en mindre lägenhet, då jag och sambon ska separera efter nio år tillsammans. En tvåa som var supermysig, vindsvåning med snedtak. Men balkongen var hur liten som helst. Det kändes mindre kul att komma hem och släppa ut katterna i rabatten bland alla vackra blommor. Hortensia och rosor blommar tillsammans med lavendeln. Vad ska man göra med alla blommor? Lämna? Finns ju inga mindre lägenheter med sån här uteplats. Jag har lite svårt att de de positiva i detta just nu. Senast fredag ska jag ha bestämt mig om lägenheten med....

Helgens pyssel

Bordet före, brunt bord i indisk stil med fläckar efter dryck och mat
Efter! I lördags gjorde jag klart bordet. Fåglar och hortensior fick pryda bordet som numera är vitt
Servetter som fått sätta livet till

söndag 10 juli 2011

Källarröj

Idag for vi till Ikea och köpte en hög med flyttlådor och så har vi röjt loss i källaren. Fy vad skit vi samlat på oss! Nu blir det en tur till secondhand-affär och slänga av ett lass, plus att vi kastat en hel del. Asjobbigt, men nu är det gjort. För den här gången, syftet var att dela upp våra saker lite, och det lyckades vi med. Men mina saker är inte sorterade direkt, det tar ju sådan tid.. Men en dag så..

Promenad med flickorna

I dag fick flickorna följa med på en minipromenad på gården. De verkligen älskar att vara borta på lekplatsen. Fotade Marikas underbara blåa anemoner igen.
Busan rullar sig i sanden, det är tydligen skönt
Pixie gillar att sitta på staketet och kika på fåglarna i trädet där. Ser ut som ett greklandsvykort
Nya grannen har en supersöt 5 månaders norsk skogskatt

lördag 9 juli 2011

Soffan blir säng

Nu har vi satt ihop kökssoffan till säng. Det kanske är på tiden, köpte den i januari.. MEN med sidorna i så är det bara 160 brett, så måste köpa nya sängar i, inte bara en som vi trodde utan två. Antingen en 160 bred eller två 80 då. Hm, någon som vill köpa den gamla? Hehe!

Fint blir det i alla fall, men ska nog slipa ner den lite mer. Krönet är finast och det har jag gått loss med sandpapper på ganska duktigt. Men så är det två brädbitar som vi inte fattar vart de ska vara? Två korta halvmeters plankor? Skumt. Måste köpa stödben med, de glömde skicka med det som hörde till och så vill jag nog ha två på fotändan med.

Pixie goes bananas

Pixie tog sig ett kattmyntarus såhär på lördagsfömiddagen
Hon blev helt stollig och höll på att ramla ner från muren
Det smakar mums, säger hon

fredag 8 juli 2011

Mer fjun och dun



Bebisfamiljen var på andra sidan ån idag. Ligger som små bollar och sover på en solvarm klippa, så mysigt

Dunigt i Svartån

Kanadagäss med sina bebisar i Svartån, så lena de ser ut!

Guldkorn i Skänninge

Igår var jag i Skänninge på jobb, det var ungdomskväll i gamla stan där. Både lokala artister och Andreas Weise var där.
Himla mysigt med kakbuffé och folk som satt i gräset och hade picknick


Röda gamla byggnader med stockrosor runt

Min stackars stockros hemma ligger i lä...

Kryddträdgård fanns det också där

Sedan var jag på S:t Ingrids klosterruin
















torsdag 7 juli 2011

Blommig förmiddag

Busan passade på att njuta i rabatten i dag
Lavendeln är ganska massiv
Marikas rosor måste dokumenteras
och hennes fingerborgsblommor
plus dessa blåa vackra som jag inte vet vad de heter